Amerikaans patent verleend Aanbevolen

In 2016 introduceerde Lagotronics Projects hun nieuwe ritconcept ‘de GameChanger’: een roterende interactieve dark ride, de eerste in zijn soort in de vrijetijdsindustrie! De eerste GameChanger wereldwijd is geopend in Shimao’s Max Wonder Park, China. Sindsdien is er elk jaar een nieuwe GameChanger geïnstalleerd, met de meest recente installatie van een GameChanger met Smurfen-thema in Shimao's Dream City-pretpark in Shanghai.

De GameChanger is een innovatief nieuw soort dark ride, met eindeloze mogelijkheden in set-ups en gameplay. Na een succesvolle patentaanvraag in Nederland wordt nu ook in de USA het patent voor de GameChanger kermisattractie verleend. Patenten in andere regio's zoals Europa en China zijn in aanvraag.

CEO Mark Beumers reageert: “Na verschillende patenten te hebben ontvangen voor onze unieke interactieve technologie en apparaten, is de GameChanger de eerste complete attractie waarvoor Lagotronics Projects een patent heeft gekregen. Ons bedrijf is en is altijd gericht geweest op het ontwikkelen en aanbieden van de beste technologie en ervaringen aan onze klanten. Het ontvangen van dit patent, vooral in de VS, is zo'n grote erkenning voor al onze mensen en de moeite die ze hebben gestoken in het ontwerp van deze attractie. ”

Unieke kenmerken

De GameChanger is een kant-en-klaar ride-concept inclusief ride-systeem, interactieve technologie, audio, video, verlichting, speciale effecten en thema's. Het biedt themaparken, FEC's, winkelcentra en andere uitgaansgelegenheden een reeks voordelen. De rit kan worden geïnstalleerd op een zeer kleine voetafdruk vanaf slechts 36 vierkante meter. Ondanks de kleine voetafdruk heeft het een hoge capaciteit vanaf 225 tot 900 personen per uur, of zelfs meer in zeer grote configuraties. De GameChanger biedt een echte dark ride-ervaring voor een relatief klein budget, wat het interessant maakt voor een groot klantenbestand. En last but not least, de interactieve gameplay met geïntegreerd scoresysteem maakt de gezinsattractie keer op keer spannend.

Ride concept

Bezoekers zitten op een roterend platform dat de bezoekers langs verschillende interactieve mediascènes vervoert. Het platform is verdeeld in meerdere secties. Eén sectie is voor laden en lossen en in alle andere secties spelen bezoekers een interactief en uitdagend spel. In kleinere configuraties zijn er 4 mediascènes, grotere configuraties kunnen tot 8 mediascènes bevatten. Elke sectie biedt plaats aan 2 tot 8 spelers en vertelt een ander deel van het verhaal. Tijdens de rit ervaren bezoekers speciale effecten zoals wind, mist, trillingen etc. Na het beëindigen van alle mediascènes kunnen bezoekers hun persoonlijke scores bekijken op de scoremonitor en hun scores vergelijken met medespelers. Ook is het mogelijk om hoge scores van de dag, maand of jaar te bekijken.

ROI and marketing

Met alle unieke functies die de GameChanger biedt met betrekking tot ruimte, kosten en geweldige gastervaring, biedt de attractie een zeer interessante ROI voor operators. Bovendien kan de GameChanger worden gebruikt als een moderne marketingtool, omdat hij persoonlijke scores kan delen op sociale media of zelfs speciale spelevenementen kan organiseren tussen verschillende locaties.

Over Lagotronics Projects

Lagotronics Projects staat bekend om het creëren van onvergetelijke herinneringen. Ze zijn meer dan 40 jaar geleden begonnen in de audio- en verlichtingsindustrie en creëren vandaag interactieve ervaringen voor pretparken, musea, pretparken en winkelcentra. Ze zijn pioniers sinds hun prille begin en bieden innovatieve oplossingen op het gebied van interactieve systemen, game-ontwikkeling, audio, video, verlichting en show control.