maandag, 23 april 2018 10:24

IAAPA signaleert vijftal trends in attractieparken in 2018 Aanbevolen

Nu de afgelopen weken ook de attractieparken met een seizoensopenstelling hun poorten weer geopend hebben, kunnen parkbezoekers genieten van talloze nieuwe belevenissen. Meer dan de jaren daarvoor hebben de bedrijven deze winter geïnvesteerd in hun aanbod. De overkoepelende organisatie IAAPA ziet vijf belangrijke trends in al deze vernieuwingen. Daarnaast wordt verwacht dat er in de komende vijf jaar een recordbedrag in de branche geïnvesteerd gaat worden.

Niet alleen bij attractieparken, ook bij de meeste waterparken, dierentuinen en aquaria, musea, festivals en andere vrijetijdsvoorzieningen bruist het weer van de activiteit. In veel gevallen is de winterperiode gebruikt om nieuwe attracties en belevenissen aan de bedrijven toe te voegen. De International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA), de wereldwijde branche-organisatie voor attractieparken en toeleveringsbedrijven, heeft  een overzicht gemaakt van alle nieuwigheden in het werkgebied Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en signaleert een vijftal trends:

- digitalisering: attracties worden steeds vaker uitgerust met virtual reality, de bezoekers kunnen meer gebruik maken van mobiele applicaties, vaak door een grotere beschikbaarheid van wifi, ook achter de schermen worden organisatieprocessen steeds verder gedigitaliseerd.

- verblijfsaccommodatie: dagbestemmingen bieden meer en meer verblijfsmogelijkheden aan, in de meeste gevallen in een bepaald thema.

- toename kwaliteit: professionalisering achter de schermen zorgt voor een hogere kwaliteit van horeca, entertainment en attracties.

- achtbanen en flying theaters: dit jaar zijn er in het werkgebied van EMEA opvallend veel investeringen in achtbanen (15) en panoramavliegsimulatoren (in 2017/2018: 6)

- intellectual property: opvallend is het toenemend gebruik van bestaande characters en verhalen  in met name kinderspeelplaatsen en -attracties

Voor de komende jaren hebben attractieparken mega-investeringen in bestaande, maar ook in compleet nieuwe attracties, ter waarde van meer dan 3 miljard euro aangekondigd. Deze projecten hebben in de meeste gevallen tot doel de verblijfsduur te verlengen en/of een jaarrond openstelling mogelijk te maken. Zo wil Warner Bros. World Abi Dhabi in de Emiraten het grootste indoor theme park ter wereld bouwen. De Walt Disney Company heeft aangekondigd in de periode 2018-2025 zo'n 2 miljard euro te investeren hoofdzakelijk in de Walt Disney Studios in Parijs. Europa-Park in Duitsland bouwt momenteel een 'second gate' in de vorm van waterpark Rulantica dat eind 2019 zijn poorten zal openen. Compagnie des Alpes heeft bekendgemaakt nieuwe accommodatie en attracties te bouwen bij de parken Parc Astérix en Futuruscope. Merlin Entertainment tenslotte blijft de komende tijd investeren in de parken in Italië en United Kingdom. Ook openen ze kleinere attracties zoals Legoland Discovery Center dit jaar in Nederland.

Tijdens de jaarlijkse beurs voor de attractie-industrie, dit jaar van 25-27 september in Amsterdam, worden alle nieuwe ontwikkelingen en trends gepresenteerd op een beursvloer met meer dan 500 toeleverende bedrijven en besproken tijdens 80 uur aan workshops en presentaties.

 

10 years Themeparksnews

Beste bezoeker, Door de Covid19 regels zijn wij genoodzaakt om onze verjaardag ook aan te passen. We gaan bekijken wat we nog in stock hebben en dat zullen wij dan verloten. Het is in 2020 niet aan de orde om aan de parken prijzen te gaan vragen. Wij hopen op uw begrip.