Positieve bezoekersontwikkeling Aanbevolen

Het zit erop! De laatste scène van het seizoen 2021 is afgelopen en de producties van dit jaar in Hollywood in Duitsland zijn voorbij!

Movie Park Germany sluit zijn 25-jarig jubileumseizoen af ​​met een succesvol Halloween Horror Festival en een stevige stijging van het aantal bezoekers ten opzichte van het voorgaande jaar. Het grootste film- en amusementspark van Duitsland kan ook in de zomer een bevredigende stijging van het aantal bezoekers melden.

Met de nieuwe Multi Dimension Coaster "Movie Park Studio Tour", opende dit jaar een nieuwe familierit in Hollywood in Duitsland, die de grootste productie in de recente parkgeschiedenis tot leven bracht. Het park kon ook positieve krantenkoppen halen met zijn Corona-concept: net als in 2020 schitterde Movie Park Germany ook in het tweede jaar van de Corona-pandemie in de schijnwerpers met zijn gedetailleerde hygiëne- en infectiebeschermingsmaatregelen.

“De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers en medewerkers stonden altijd voorop. Ons hygiëne- en infectiebeschermingsconcept is wederom succesvol gebleken en in het seizoen 2021 zijn er geen besmettingsketens onder onze gasten en medewerkers geconstateerd", zegt directeur Thorsten Backhaus. "In de loop van het jaar is het concept herhaaldelijk aangepast aan de huidige voorwaarden, waaronder het toevoegen van toelatingsregels (gevaccineerde, herstelde of geteste gasten). De bezoekers kenden echter al de meeste basismaatregelen van vorig jaar en waren goed op de hoogte van de situatie ter plaatse. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om de autoriteiten nogmaals te bedanken voor hun goede en constructieve samenwerking. Een grote dank gaat ook uit naar alle bezoekers en ons personeel voor het goede teamwerk."

Ook dit jaar kreeg de vrijetijdsbranche te maken met de gevolgen van de Corona-pandemie. Zo liet de lockdown tot begin juni helaas geen reguliere seizoensstart in 2021 toe: “Natuurlijk kunnen we in het tweede Corona-seizoen niet de bezoekersrecords van voorgaande jaren waarmaken. Het seizoen kon pas ongeveer 60 dagen later beginnen en moest zich dit jaar weer aan capaciteitsbeperkingen houden", zegt Thorsten Backhaus. “Maar we kunnen ook met trots en vertrouwen terugkijken op dit seizoen. We zien een constante positieve ontwikkeling in bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast hebben we ondanks de pandemie een nieuwe hoofdattractie voor onze gasten geopend met de "Movie Park Studio Tour" De nieuwe achtbaan krijgt zeer positieve feedback van onze bezoekers en is een belangrijke mijlpaal voor de toekomstige ontwikkeling van het park."

Licht, camera, actie! Sinds de opening in juni heeft de Multi Dimension Coaster bezoekers nog dieper in de wereld van Hollywood gebracht en gezinnen meegenomen op een Hollywood-studiotour met snelheden tot 60 km/u door verschillende sets en scènes. Geluid en speciale effecten, twee lanceerelementen naar voren en naar achteren en een 360-graden draaitafel zorgen voor een meeslepende ervaring met multimedia-elementen.
Een script met potentie voor succes: de achtbaan heeft zichzelf al op de schermen van de vakpers kunnen spelen en is met verschillende onderscheidingen onderscheiden. Bij de Parksmania Awards 2021 zette de "Movie Park Studio Tour" het internationale toneel als "European Top New Attraction". De attractie kwam ook in de spotlights bij de parkscout | plus Awards 2021 als "Europe's Best New Rides in 2021" en "Germany's Best New Rides in 2021" evenals bij de European Star Awards, waar de gezinsrit tot de "Best New Coasters" behoorde.

Bevredigende zomer en verdere stijging bezoekers tijdens het Halloween Horror Festival

Met het begin van de zomervakanties werd de "Movie Park Studio Tour" een belangrijke plek voor gezinnen en is sindsdien een van de meest populaire attracties op het studioterrein. Over het algemeen was er tijdens de zomervakanties een positieve stijging van de bezoekersontwikkeling te noteren: “Ondanks strengere coronamaatregelen dan vorig jaar hebben we dit zomerseizoen een stevige stijging in bezoekers kunnen noteren. Terwijl het begin van de vakanties nog steeds slecht weer, het aantal bezoekers nam van het begin tot het einde van de zomervakantie continu toe. Vooral de laatste weken waren we goed geboekt - samen met mooi, stabiel weer", zegt Thorsten Backhaus.

Bijzonder opmerkelijk is ook de herfstperiode, waarin de bezoekersaantallen zich gestaag doorzetten: "Met het Halloween Horror Festival wist het park veel bezoekers te trekken en kwam het seizoen 2021 eindelijk tot een verzoenend einde." Dit jaar zorgde Movie Park Germany voor nieuwe schokmomenten onder de gasten met onder andere de actievolle horrorcursus "Acid Warrior" en het opnieuw gethematiseerde openluchtdoolhof "Fear Forest". De populariteit van het evenement was ook terug te zien in de verkoopcijfers: op twaalf evenementdagen was de capaciteitslimiet bijna bereikt - acht dagen waarvan het Halloween-evenement zelfs uitverkocht was.

Na de laatste dag van Halloween neemt Movie Park Germany nu een officiële pauze van Hollywood-achtige avonturen. In het seizoen 2022 zullen filmactie en familieplezier hopelijk zoals gewoonlijk weer op het productieschema staan: "Natuurlijk hopen we volgend seizoen op reguliere parkactiviteiten. We zijn echter op de hoogte van de huidige incidentietellingen en houden deze nauwlettend in de gaten. We kunnen op dit moment nog niet inschatten in hoeverre bepaalde maatregelen volgend jaar nog doorgaan en we wachten met spanning de politieke beslissingen af", vat Thorsten Backhaus samen. "We hopen echter op een reguliere seizoensstart en om onze eerder gesloten attracties zoals de stuntshow 'Crazy Cops New York', de 4-D bioscoop, 'Time Riders' en 'The Lost Temple' te kunnen heropenen."

Als de pandemische situatie het toelaat, zullen de studiopoorten van Movie Park op 25 maart 2022 regelmatig worden heropend.

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0