Van Nederland naar Puy du Fou Aanbevolen

Puy du Fou is het nieuwe favoriete themapark van Nederlandse gezinnen en reizigers. Het is geen traditioneel attractiepark. Het is een reis door de tijd voor alle leeftijden, uitgebeeld met indrukwekkende shows.

Dankzij de vertaling van alle shows, die gratis beschikbaar is op een app met koptelefoon, kunnen bezoekers genieten van een onvergetelijke showervaring in hun eigen taal. Het ‘beleven’ van geschiedenis staat centraal in Puy du Fou. In 2019 kwamen er al 4.500 Nederlandse bezoekers naar het populaire park. In april 2020 heeft Puy du Fou zijn internationale avontuur in Nederland gelanceerd, met de Efteling-show "Raveleijn". Met deze show, die volledig door de teams van Puy du Fou is gecreëerd, kunnen enthousiastelingen in Nederland een voorproefje krijgen van wat hen te wachten staat in Puy du Fou.

Al vierenveertig jaar staat de Puy du Fou wereldwijd bekend om zijn ongeëvenaarde artistieke model: grandioze shows, adembenemende speciale effecten en realistische architectuur. Het park is zelfs twee keer verkozen tot "Beste park ter wereld" in de Verenigde Staten (Los Angeles 2012, Orlando 2014). Puy du Fou put zijn inspiratie uit de menselijke geschiedenis en zijn legendes om grootse shows met universele emoties te creëren.

Universele emoties voor unieke creaties

Het jaar 2020 was een recordjaar op het gebied van investeringen, met 62 miljoen euro voor drie originele creaties: Les Noces de Feu (nieuwe nachtshow), Le Grand Siècle (zesde hotel) en Le Théâtre Molière (Palais des Congrès), die alle drie prestigieuze internationale prijzen hebben ontvangen tijdens de grote uitreiking van de ‘Park World Excellence Awards’ in Londen: Beste Show van het Jaar" voor Les Noces de Feu, Beste technologische innovatie voor Les Noces de Feu en Beste Thema's" voor Le Grand Siècle en Le Théâtre Molière. 

In 2021 gaat Puy du Fou door met het creëren en verrijken van het meeslepende spektakel van de denkbeeldige wereld van dichter La Fontaine. Deze prachtige tuin van 7.500 m2 met bomen biedt tal van scènes voor de acteurs en dieren, die de beroemdste fabels van de dichter tot leven brengen.

Slapen door de eeuwen heen

Bezoekers kunnen ook hun eigen eeuw kiezen om in te slapen. Met zes themahotels zet de "Cité Nocturne", het hotelcomplex van Puy du Fou, de reis door de tijd voort, van de Oudheid tot het Grand Siècle. De hotels van Puy du Fou bieden meer dan 500 kamers en bijna 2.500 bedden.

Van Nederland naar Puy du Fou: Landen en tijden veranderen

Het is voor Nederlanders nog nooit zo gemakkelijk geweest om de Puy du Fou te bezoeken. Met de auto is het slechts 7h30 rijden, maar het is nog gemakkelijker om er met het vliegtuig te komen. Vlieg rechtstreeks op de luchthaven van Nantes en neem de dagelijkse pendelbus naar het park.

Praktische Informatie om vanuit Nederland naar Puy du Fou te reizen

1: Met de trein: via het TGV-station van Angers

2: Per vliegtuig: via de luchthaven Nantes-Atlantique

3: Met de auto: via de snelweg A87 - afrit nr. 28, 1 uur van Sables d'Olonne, Nantes, Angers

Tickets en verblijf

Seizoen 2021: tot en met 7 november

Ticketprijzen:

-Volwassenen ticket vanaf €37, kinderticket vanaf €27

-Alle details op de website van Puy du Fou.

Informatie en reserveringen: +33 (0) 820 09 10 10 (0,12 €/minuut vanaf een vaste lijn) of op de website www.puydufou.com, die ook in het Nederlands beschikbaar is.

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0