Aquatlantis komt binnenkort Aanbevolen

Aqualantis is de nieuwste zone van Energylandia en de opening komt in 2021! Het nieuwste deel van het park is ontworpen om op een oude, verzonken stad te lijken en strekt zich uit over een gebied van 6 hectare. Bij de oprichting waren meer dan 1000 mensen betrokken! Bij de opening van de nieuwe zone lanceren we ook de grote en machtige Abyssus: alweer een spectaculaire achtbaan, de belangrijkste attractie van dit nieuwe land. De opening van Aqualantis geeft je de kans om 10 gloednieuwe, verbazingwekkende attracties en een geweldige nieuwe show te ontdekken!

Abyssus; een achtbaan die Polen nog nooit eerder heeft gezien!

Abyssus is een nieuwe achtbaan in Energylandia die zeker een absolute favoriet zal worden! Het is een Shockwave Double Launch Coaster gemaakt door Vekoma, een bekende Nederlandse producent. De constructie van Abyssus was een behoorlijke uitdaging, aangezien het uit 90.500 elementen bestaat. Dat zijn ongeveer evenveel elementen als je nodig zou hebben om 5 Eiffeltorens te bouwen ... Indrukwekkend, nietwaar? De structurele onderdelen werden in verschillende landen vervaardigd: Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en zelfs de VS. Dit alles vormde een behoorlijke logistieke uitdaging voor de bouwers en daarom werd het project begeleid door meer dan 200 mensen! Maar het aantal componenten zegt niet het hele verhaal. Hoe ongelooflijk het ook klinkt, het gewicht van de constructie is 815 ton. Dat zijn maar liefst twee middelgrote ruimteraketten! Elke auto weegt 7 ton en kan 16 passagiers tegelijk vervoeren voor een werkelijk spannende rit. Wil je weten hoe het eruit ziet? Bereid u vanaf het begin voor om versteld te staan. We zullen je niet langzaam naar de top van de baan brengen, aangezien de traditionele lift is vervangen door een elektromagnetische lancering. De kracht van de Abyssus is gewoon ongelooflijk! Het is 5210 KM, wat overeenkomt met het vermogen van 7 motoren van Formule 1-racewagens. Dankzij zijn enorme kracht kan de Double Launch Coaster een maximale snelheid halen van 100 km / u! Tijdens de rit over de indrukwekkende 1316 m lange baan kom je 4 spectaculaire inversies tegen en bereik je een hoogte van iets meer dan 38 m. Talloze bochten, snelle veranderingen van niveaus en de resulterende hoge overbelastingen en prachtige effecten van gewichtloosheid - dit alles zal uw adrenalinepeil doen stijgen. En dan plotseling, ongeveer halverwege de rit, zal het effect van gewichtloosheid je voor de tweede keer op je stoel duwen, dankzij de magnetische uitworp. Moeilijk te geloven? Maar waar! Passagiers zullen tijdens de rit over kleine meren, vijvers en verschillende waterpartijen reizen. De makers van de achtbaan verzekeren ons echter dat niemand nat wordt, omdat de auto's op geen enkel moment in direct contact met water komen. Dus, wie wil er een ritje maken?

Foto Energylandia

Aqualantis, het koninkrijk van de oceaan!

Energylandia zal zijn gasten zeker verbazen in 2021 met zijn nieuwe (6e) zone van geweldig plezier! Aqualantis is een ander deel van het park dat is aangelegd op een enorm stuk land van in totaal maar liefst 6 hectare. Bij de totstandkoming van deze zone waren meer dan 1000 mensen betrokken! Dit enorme aantal bestaat niet alleen uit architecten en ingenieurs, maar ook uit bouwvakkers, machinisten en zelfs bergbeklimmers. Naast hen waren er natuurlijk ook mensen die betrokken waren bij de productie van carrousels, achtbanen en ander materieel, evenals Energylandia-medewerkers die op het nieuwe land werkten. Het is aan hen allemaal te danken dat ons pretpark in staat is om weer een opwindend gebied beschikbaar te maken en het ziet eruit als iets dat rechtstreeks uit je dromen komt! Aqualantis opent een nieuw hoofdstuk in de constructie en thematisering van de volgende ontwikkelingsfasen bij Energylandia. Verantwoordelijk voor het ontwerp, visuele effecten en thematisering is Jora Vision uit Nederland. Dit bedrijf maakt al decennia lang deel uit van de entertainmentindustrie over de hele wereld en heeft parken ontworpen als: Disneyland, Walibi en Europa Park.

Foto Energylandia

Het verhaal van de nieuwe zone bij Energylandia verwijst naar de oude stad Atlantis. Op een dag werd de stad ingenomen door een gigantische golf. Pas onlangs zijn de ruïnes gevonden door dappere ontdekkingsreizigers. Ze hebben een pompstation gebouwd waarvan je de replica in Abyssus kunt vinden. De Roller Coaster is ontworpen als een pompstation voor het afvoeren van water uit het verzonken koninkrijk. Nu is het voor ons allemaal tijd om actief deel te nemen aan de verkenning van Aqualantis, de 6e zone bij Energylandia! Elke stap brengt ons dieper in het ongelooflijke verhaal van deze geweldige stad. De straten lijken op een oud zeeland en nog veel meer details die met uiterste precisie zijn gemaakt. Aqualantis is de plek waar hele gezinnen kunnen genieten van de vele ongelooflijke attracties die nog nooit eerder zijn gezien.

10 nieuwe attracties!

De nieuwe zone bij Energylandia garandeert een buitengewoon geweldige ervaring, niet alleen voor extreme adrenalinezoekers. De Light Explorer is een familie-boomerang-achtbaan, of een achtbaan die langs de baan in één richting beweegt en vervolgens terugkeert met alle passagiers achterwaarts gericht. Een andere nieuwe attractie is de Grotto Expedition, een rondvaartbootexpeditie die door mysterieuze grotten en een prachtige lagune buiten de stad leidt. Energylandia herinnert zich ook de jongste gasten van het park, daarom vind je in het nieuwe gebied verschillende kleinere draaimolens. Een daarvan is de Burning Engine, waarmee de kinderen achter het stuur van een “echte brandweerwagen” kunnen zitten en in een klein gebouwtje in het midden het vuur proberen te blussen. De andere attractie voor kinderen is de Submarine Dive, een carrousel met kleine onderzeebootjes. Enkele andere dingen die je in het nieuwe deel van het park kunt vinden, zijn waterwerken, een waterspeeltuin en nieuwe interactieve carrousels: Stormy Ship en Magic Pump. Voor degenen die graag op het droge blijven, maar van spectaculaire shows houden, heeft Energylandia iets heel speciaals voorbereid. Je zult kunnen genieten van de Aquajump-stunts, dit zijn acrobatische sprongen in het water van een hoge toren. We weten dat je veel van die dappere artiesten zult genieten. Naast dit alles kun je in de nieuwe zone een ritje maken op de Tidal Wave Twister. Het is een Disco Coaster, een ronddraaiende schijf die rond een korte baan beweegt, net alsof hij aan het dansen was, en op en neer draait. Dit is hoe we naar het grote marktplein van de stad gaan walsen. Dit is een plek waar mensen elkaar ontmoetten, rustten en op adem kwamen. Het zal deze keer niet anders zijn, want we zullen hier een aantal verkooppunten voor snacks en heerlijke snoepjes vinden. Aqualantis zal ook tal van kleine winkeltjes hebben met souvenirs van zulke geweldige avonturen.


Foto Energylandia

Energylandia en onze plannen voor de toekomst!

Spannende carrousels, charmante onderzetters en unieke waterattracties… Dat alles en meer wacht op u in ons pretpark! De Family Zone met de Boomerang Roller Coaster, Extreme Zone met de Mayan, het Fairy-tale Land met zijn schattige Energuś coaster en de Flying Swings, of misschien heb je liever het Big Milk Water Park of Dragon Town? Iedereen, ongeacht hun leeftijd, zal zeker de perfecte plek vinden om plezier voor zichzelf te hebben, en zal een geweldige tijd hebben bij Energylandia. Geloof ons als we u vertellen dat deze nieuwe zone niet het einde is van de ontwikkeling van ons park, het is slechts het begin! In de toekomst zal ons park 200 hectare beslaan. Die plannen behelzen een uitbreiding van nieuwe themalanden, en zeker nieuwe achtbanen! Er komen ook nieuwe attracties, een overdekt waterpark, meer restaurants en een hotel. We weten dat onze Poolse en buitenlandse gasten verliefd zijn geworden op onze achtbanen en kiezen steeds vaker voor dit soort entertainment. Zator trekt nu al miljoenen bezoekers uit heel Europa die op zoek zijn naar een aantrekkelijke manier om hun vrije tijd door te brengen. Het is voor jou dat Energylandia zo hard werkt om ervoor te zorgen dat je bezoek aan ons park vol vreugde, zorgeloos plezier, geluk, ongelooflijke avonturen en onvergetelijke herinneringen was. Ga naar Zator en ontdek het zelf. U zult er geen spijt van krijgen!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Media

Energylandia