Chocolate Kingdom Themapark opent haar deuren. Aanbevolen

Op 31 december 2020 vierde een grootse ceremonie in het prachtige chocoladekasteel, het middelpunt van het park, de opening van dit nieuwe themapark nabij Guangzhou, China.

Het project is ontwikkeld door China Aoyuan Group Limited, een vastgoedontwikkelingsgroep in Guangzhou, en de groep China Cultural Tourism. Het is hun eerste gezamenlijk ontwikkelde themapark.

Naast het topmanagement van deze twee bedrijven en ambtenaren van de lokale overheid sprak mevrouw Eva Verstraelen van Flanders Investment & Trade de talrijke aanwezigen toe. Tijdens haar toespraak legde ze de nadruk op de 2 belangrijkste Vlaamse bijdragen in dit project - het thema van de chocolade als voortreffelijk Belgisch product en het ontwerp van KCC Entertainment als de "creatieve motor achter dit chocoladekoninkrijk".

Deze opening op de laatste dag van 2020 symboliseert de afsluiting van een zeer moeilijk jaar voor de entertainmentindustrie wereldwijd. Het symboliseert ook het vertrouwen en de positieve blik op de toekomst. Nu, meer dan ooit, staat entertainment centraal om mensen bij elkaar te brengen en gedenkwaardige ervaringen te creëren.

Het themapark Chocolate Kingdom maakt deel uit van een grotere gemengde ontwikkeling van 533 hectare met hotels, woonwijk, een thee- en chocoladestad met restaurants en winkels en de Spring Forest Water World.

Het ontwerp van het park is gemaakt door de handen van KCC Entertainment Design, een in België gevestigd bedrijf en is de 7e succesvolle entertainmentbestemming in China ontworpen door KCC.

Na 4 jaar intensief ontwerpen en bouwen en ondanks de moeilijkheden veroorzaakt door de pandemie, kan het 18 hectare grote themapark nu worden bezocht.

‘In België hebben we de meest verbazingwekkende en smaakvolle chocolade ter wereld’, zegt de heer Yannick Maes, CEO van KCC Entertainment Design.

‘Toen de Aoyuan-groep KCC uitnodigde als hoofdontwerper van hun chocolade-themapark, waren we enorm enthousiast! Ons team deed er alles aan om extra kennis (en gewicht) op te doen over chocolade en creëerde een geweldig meeslepend verhaal als het DNA van het park ’.

 
Foto KCC

Het park bestaat uit 4 zones met het entreegebied als thema van een middeleeuws dorp dat de toegang tot het geheime chocoladerijk verbergt.

‘In het dorp hebben we een uniek reuzenrad geplaatst boven op de centrale entreegebouwen waardoor de bezoekers een goed overzicht hebben over het park.

De 3 andere zones zijn geïnspireerd op 3 soorten chocolade: melk, wit en puur. Al deze drie werelden hebben hun specifieke look, sfeer, verhaal en zelfs mascottes en samen vormen ze het magische chocoladerijk ', zegt Yannick.

‘We hebben er ook voor gezorgd dat er een overdekt familie-uitgaanscentrum is dat onafhankelijk van het pretpark en het hele jaar door kan functioneren. Deze ‘Chocoladefabriek’ bevat meer dan 10 activiteiten en attracties, waaronder een doe-het-zelf chocoladeworkshop, een achtbaan en een chocolademuseum. ’

In totaal heeft het park 27 attracties voor alle leeftijden, groepen en smaken. De vliegende schommeltoren, de glijbaan en het reuzenrad zijn slechts enkele van de hoogtepunten in het park. In het chocoladekasteel worden dagelijks spektakels en shows georganiseerd die dit verrukkelijke gebouw als podium zullen gebruiken.

Met zijn 66 ​​meter (wat ongeveer even hoog is als het Disneyland Castle in Shanghai) is het kasteel het middelpunt van het park en van ver te zien!

Gelegen in Yingde, op slechts 2 uur rijden van de metropool Guangzhou, verwacht het park meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar te hebben.


Foto KCC 

KCC Entertainment Design is momenteel zeer actief in het ontwerpen (en bouwen) van nieuwe en unieke entertainmentbestemmingen wereldwijd.

10 projecten ontworpen en gebouwd door KCC Entertainment Design worden geopend in 2021.

Ondertussen worden meer verbazingwekkende en vernieuwende entertainmentcentra en belevingsprojecten ontworpen door KCC Entertainment Design in China, Zuidoost-Azië, Europa, het Midden-Oosten en de VS.

Yannick Maes: ‘2020 was een buitengewoon moeilijk jaar voor onze branche, maar het toonde ook onze veelzijdigheid! Meer dan ooit zijn we ervan overtuigd dat entertainment de hoeksteen van het leven is en met het geweldige team van KCC zullen we doorgaan met het creëren van ongelooflijk leuke, nooit eerder vertoonde bestemmingen! ’

Media

KCC Entertainment Design