De bloementempel Aanbevolen

De bloementempel is in aanbouw: Huidige fase: het leggen van de 15.780 tegels.

Een architectonisch hoogstandje gemaakt in Bretagne!

Het is drie maanden geleden dat de twee gebroeders Gicquel (mededirecteuren van het park) en hun trouwe timmerman Maxime met de hand de 15.780 dakpannen legden die het dak van de toekomstige tempel vormen. 17 ton zand en 4.410 kg cement zijn nodig om de tegels van dit gigantische gebouw van 110 m² (11x11 meter) te repareren.

Een frame zoals in China

Het frame is gebouwd in Douglass-hout volgens voorouderlijke Chinese technieken die de drie Bretons ter plaatse in de provincie Zhejiangl leerden tijdens hun laatste reis in januari 2019.Het frame met dubbele kern creëerde een andere helling die de afgeronde stijl aan de randen van het dak geeft richting de lucht. Deze stijl vermindert de windweerstand volgens de Fengshui-methoden.

14 december: De gebroeders Gicquel zullen twee draken en een zon in het midden van keramiek op de nok (bovenkant van het dak) fixeren en symbolisch hun prachtige werk signeren. Chinese dierenriem dieren (draak, paard, varken, aap ...) in keramiek zullen ook de tegels aan de vier uiteinden versieren.

Volgende stap in februari: de aankomst van de Boeddha "Bodhisattva ksitigarbha" en de twee vrouwelijke Boeddha's (Kuanin) geleverd in april.

De Chinese tuin in cijfers:

18 maanden werken: 1 pagodegebouw met dubbel dak, 3 pagodepaviljoens van 60 m², 1 50 m overdekt pad, 1 vijver van 1600 m² water, 50 standbeelden van Khuanin, gezegende boudha, draak, Chinese leeuw ... .... Aardewerk 7160 theeplanten, pepers, Nandina, broodbomen, azalea's, Ginko's, Kamferbomen ... 1 Aziatische buffel "Casimir" en 50 gigantische bonsaibomen.

Heropening park: 10 april 2021