De nieuwe monsterrit van Gröna Lund opent in 2021 Aanbevolen

Drie lange jaren van wachten zijn voorbij. Op 24 april opent Gröna Lund zijn grootste attractie tot nu toe. De legendarische achtbaanfabrikant Bolliger & Mabillard is gecontracteerd door het 138 jaar oude Zweedse pretpark aan het water om een nooit eerder vertoonde omgekeerde stalen achtbaan op maat te ontwerpen. De nieuwe achtbaan laat gasten 34 meter boven het park vliegen met snelheden tot 90 km / u. Maak je klaar voor Monster - King of Roller Coasters!

In het najaar van 2017 is begonnen met de meest omvangrijke constructie in de lange geschiedenis van Gröna Lund. Een derde van het park zou volledig worden gerenoveerd en getransformeerd, met thema-omgevingen, restaurants, games en een nieuwe promenade aan het water. Dit nieuwe gebied zou in 2020 worden geopend, maar als gevolg van de Covid-19-beperkingen in Zweden moest de opening worden uitgesteld. Nu kijken we uit naar de première van Gröna Lund op 24 april 2021, wanneer het nieuwe gebied wordt geopend, met het gloednieuwe kroonjuweel Monster van het park - King of Roller Coasters.

“Dit is verreweg de grootste en mooiste rit in de geschiedenis van Gröna Lund. Het hele bouwproces was zo uitgebreid dat het drie jaar geleden in de herfst van 2017 begon, lang voor de pandemie. Met een heel jaar verloren aan Corona is het nog belangrijker om het seizoen van 2021 op de sterkst mogelijke manier te beginnen. En dat is precies wat we gaan doen met een rit als Monster ”, zegt Magnus Widell, CEO van Gröna Lund.
“We reizen al jaren de wereld rond om verschillende pretparken te bezoeken en we hebben honderden achtbanen uitgeprobeerd. Daarom kunnen we met trots en zonder te overdrijven zeggen dat Stockholm nu een achtbaan van wereldklasse krijgt met de première van Monster ”, aldus Johan Tidstrand en Mattias Banker, eigenaren van Gröna Lund.


Foto Gröna Lund

“34 meter omhoog, op de top van de liftheuvel, zal de eerste drop de renners met 90 kilometer per uur richting het water storten. Rijders zullen niet minder dan vier keer ondersteboven staan ​​als Monster boven Gröna Lund zweeft en zowel het Fun House als onze Zac-spin coaster Insane passeert ”, zegt Peter Osbeck, Senior Ride Manager bij Gröna Lund.

Vandaag zijn we ook verheugd om het verhaal achter de nieuwe rit Monster te onthullen, die is gebaseerd op een lokale stadslegende.

“In de tijd dat het metrosysteem in Stockholm aan het uitbreiden was, waren er plannen voor een metrostation onder het eiland Djurgården aan de waterkant van Stockholm. Maar plotseling verlieten de arbeiders de bouwplaats en het station was nooit af. Wat er werkelijk gebeurde in de tunnels diep onder het oppervlak van Gröna Lund is nog onbekend, maar het gerucht gaat dat er iets in de diepte op de loer was gewekt. Het onafgemaakte station werd afgedicht met beton en raakte in de vergetelheid. Tientallen jaren later, tijdens de bouw van een nieuwe achtbaan, ontdekten arbeiders van Gröna Lund het verlaten metrostation. Het wordt nu gebruikt als station bij het instappen in de achtbaan, die Monster werd genoemd naar de mythe en stedelijke legende rond het oude metrostation. De echte waarheid over wat er in de tunnels gebeurde, en of de mythe waar is? Niemand weet het…"