Het meest angstaanjagende plezier Aanbevolen

Halloween komt eraan met een compleet aanbod aan attracties en restaurants en de terugkeer van shows en personages naar de programmering.

Het bedrijf blijft prioriteit geven aan de veiligheid van klanten en werknemers, met de introductie van maatregelen met betrekking tot capaciteit, hygiëne en veiligheid voor de shows, passages van terreur en activiteiten die in dit nieuwe seizoen voorkomen.
PortAventura World sluit het zomerseizoen naar tevredenheid af en onderstreept de trend om dicht bij huis te blijven (staycation).

Met de komst van Halloween wordt het resort getransformeerd zodat bezoekers de spookachtige geest in elke hoek kunnen voelen. Overal is alles versierd met pompoenen, spoken, vleermuizen en spinnenwebben, waardoor dit inderdaad een heel bijzondere plek is. PortAventura World biedt een complete ervaring van attracties, restaurants en accommodatie voor alle leeftijden.

Om samen te vallen met de start van dit seizoen heeft PortAventura World zijn shows teruggebracht, met Halloween Kingdom, Bang Bang Halloween en Aves del Paraíso. Halloween ziet ook de terugkeer van mythische, griezelige en grappige personages die tegenwoordig door PortAventura Park dwalen. Voor bezoekers die op zoek zijn naar een meer intense ervaring, biedt het resort de ultieme trifecta: "La Isla Maldita®", Apocalipsis Maya en [REC] Experience, drie passages van terreur die afzonderlijk of samen kunnen worden bezocht met het Halloween-paspoort.

"La Isla Maldita®" keert terug om de meest onverschrokken bezoekers te verrassen met zijn spectaculaire route die door Caribe Aquatic Park loopt. Deze doorgang van terreur, uniek voor Europa, is 1 kilometer lang en heeft een achtergrondverhaal dat zich afspeelt op een afgelegen Caribisch eiland, met een landschap dat bestaat uit water, gezonken boten en weelderige vegetatie.

Als nieuwe toevoeging aan het aanbod van eten kunnen bezoekers de typische Maya-keuken proeven in de onlangs geopende taqueria "La Catrina", gelegen in de México en geïnspireerd door het beroemde personage Dag van de Doden, oorspronkelijk afkomstig uit de Mexicaanse populaire cultuur.

Tijdens het Halloween seizoen 2020 is PortAventura Park geopend van 10.30 tot 18.00 uur, met verlengde opening op zaterdag tot 20.00 uur. Ferrari Land blijft gewoon geopend van 11.00 tot 16.00 uur.
Tijdens Halloween 2020 wordt de strengste aandacht besteed aan maatregelen die worden toegepast op alle voorstellingen en passages van terreur, zoals bijvoorbeeld maximale capaciteitsbeperkingen en specifieke veiligheidsmaatregelen voor theaters. Aan de andere kant spelen deze maatregelen ook een fundamentele rol in de nieuwe kostuums en opmaak van personages, die speciaal voor deze nieuwe omgeving ontworpen maskers integreren.

Het hoofddoel van PortAventura World is het beschermen van de gezondheid en veiligheid van klanten en medewerkers, daarom blijven alle maatregelen op het gebied van veiligheid, fysieke afstand en hygiëne die tot nu toe zijn geïmplementeerd van kracht. Deze omvatten verplichte temperatuurcontroles en het gebruik van een mondmasker, verminderde capaciteit, bewegwijzering en informatie in alle delen van het park en het promoten van contante betalingen.

Dit wordt het twintigste jaar van Halloween-vieringen in het resort. Fans van deze specifieke festiviteiten hebben sinds 2000 kunnen genieten van een van de grootste en meest spectaculaire voorbeelden van thematisering, baanbrekend in Spanje sinds 2000. Sindsdien is Halloween blijven evolueren en meer passages van terreur, shows, personages, accommodatie toevoegen en restaurantopties om te worden wat het nu is ... een 48-daagse extravaganza die de afgelopen 20 jaar meer dan 9 miljoen bezoekers heeft ontvangen. Gedurende deze tijd is het aantal bezoekers exponentieel gegroeid, net als de arrangementen met overnachtingen in de hotels van het resort, die de afgelopen jaren met 30% zijn gestegen.

Evaluatie van een zomer gekenmerkt door uitzonderlijkheid

PortAventura World sluit de zomer af met een positief saldo, in een jaar dat vooral moeilijk was voor de toeristische sector en werd gekenmerkt door de impact van COVID-19.

In navolging van de trend naar vakantie dicht bij huis (staycation), was de nationale markt goed voor 86% van de bezoekers en 78% van de verblijven op het resort. Internationale markten hebben zich gedragen in samenhang met COVID-19, met de Franse markt van bijzonder belang, goed voor 12% van de parkbezoekers en 15% van de hotelgasten.

Tijdens de zomerperiode bedroeg de hotelbezetting 87%, en op sommige momenten in augustus 92%. Sinds de start van het seizoen 2020 heeft PortAventura World ernaar gestreefd zich aan te passen aan de nieuwe realiteit en een ervaring te bieden die net zo uniek is als altijd, waarbij voorrang wordt gegeven aan preventieve en veiligheidsmaatregelen.