vrijdag, 02 augustus 2019 07:52

Koen van Herk wint finaleplaats Aanbevolen

Voor het tweede jaar op rij kon er tijdens CampZone een unieke plaats bemachtigd worden voor de Cosplay World Masters in Portugal in 2020. De 27-jarige Koen van Herk uit Rotterdam vertegenwoordigt Nederland volgend jaar tijdens de internationale Cosplay World Masters en treedt daarmee in de voetsporen van Melissa van den Berg, die dit jaar derde werd in Portugal. CampZone is het grootste outdoor gaming event van Europa dat plaatsvindt tot en met 5 augustus in Veghel, en waar naast gaming cosplay een belangrijk onderdeel vormt.   

“Ik ben eerder bij andere cosplaywedstrijden tweede geworden, maar dat ik eerste zou worden tijdens CampZone en Nederland mag gaan vertegenwoordigen in Portugal tijdens Cosplay World Masters had ik nooit verwacht”, aldus de kersverse winnaar Koen van Herk. Hij won de voorronde met zijn Olgierd von Everec kostuum uit de populaire videogame The Witcher 3. In het dagelijks leven is Koen een video editor en cameraman en het koste hem bijna 4 maanden om het kostuum te maken. De finale in Portugal vindt in 2020 plaats, waardoor hij bijna een jaar voorbereidingstijd heeft om te bedenken met welke act hij zal deelnemen. 

Voor de internationale wedstrijd in Portugal zijn er voorrondes in verschillende landen waar deelnemers zich kunnen kwalificeren. Ieder land mag een afgevaardigde sturen en dit jaar is het de eer aan Koen van Herk met zijn cosplay act. Vorig jaar won Melissa van den Berg, artiestenaam Mirai, tijdens de voorronde van CampZone 2019 met haar Ghost in the Shell kostuum. Met haar cosplay act behaalde ze afgelopen jaar de derde plaats in Portugal, waar in totaal 11 deelnemers het tegen elkaar opnamen.  

       
Er is naast cosplay nog veel meer te doen tijdens CampZone. Zo vonden er afgelopen weekend onder andere een Playerunkown’s Battlegrounds-competitie plaats, werd er Blobby Volley gespeeld en kon er worden meegedaan aan de Rabobank Solar Cooking challenge. Gisteren konden de bezoekers onder andere meedoen aan een Pokémon Go trainer battle en Rocket League competitie.  

Kijk voor meer informatie, het programma en de kaartverkoop op www.campzone.nl

Over CampZone
CampZone is het grootste outdoor gaming event van Nederland en vindt elk jaar plaats in juli en augustus. Bezoekers nemen hun eigen PC of gameconsole en tent mee en genieten elf dagen lang van alles dat met gaming te maken heeft. Naast gamecompetities wordt er dagelijks een afwisselend programma geboden met activiteiten zoals een cosplay-competitie, kampvuren, barbecues, bingo en verschillende teamsport-competities. CampZone trekt jaarlijks duizenden bezoekers en vindt dit jaar voor de 19e keer plaats. CampZone wordt georganiseerd door Duh-Events en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Meierijstad en Rabobank. Kijk voor meer informatie op www.campzone.nl

Meer in deze categorie: « Koezio Hallow Dinner »

10 years Themeparksnews

More info soon (BIG GIFTS).