Light Safari

TPN was uitgenodigd om de première opening “LIGHT SAFARI” bij te wonen.
De avond van 6 december werd het evenement feestelijk voorgesteld aan pers en alle genodigden.
Het evenement vindt plaats van donderdag 7 december tot zondag 25 februari.
telkens van 17h00 tot 21h30.

We werden verwacht op Winterplein waar we goed werden ontvangen met lekkere winterse lekkernijen zoals soep aan de soepbar enz. Voor mij werd het een warme chocomelk.
Het officieel moment was op de schaatsbaan.
Hier was de presentatie in handen van Winston Gerschtanowitz; een bekende
televisiepresentator en de General Manager Rens Willemsen. Samen met enkele
kinderen hebben ze het lichtfestival feestelijk geopend.

We werden uitgenodigd door leuk entertainment zoals een act van steltenlopers en lieten we ons onderdompelen in een wereld van kleur. De route heeft maar liefst 12 kleurthema’s. We starten met Leafy GREEN, fauna en flora, zeer knap gemaakt. Het levert ook mooie plaatjes op. De route is meer dan 2 km lang doorheen het gekende safaripark.
Ze claimen dat het het grootste licht festival van de Benelux is en dat is duidelijk merkbaar. Dat lijkt me ook wel te kloppen want er zijn zeer veel sculpturen.

Je loopt onder en door de lichtsculpturen heen. Je staat ook vaak stil om even mooie plaatjes te maken. De vele lichtsculpturen zorgen voor een feeëriek tafereel er er zijn zelfs sommige die subtiel bewegen.

Na Pink Paradise komen we aan in het Africa dorp, een ideale stop om ons even te verwarmen aan een een lekkere warme wafel. Er zijn genoeg snacks zoals broodje bal, frietjes, chipstwister of marshmallows roosteren bij een knapperend vuur met een lekker warm drankje. Heerlijk. Deze stop is gelegen in het midden van de route, ideaal als plas pauze en om even op te warmen.

Daarna komen nog Intense RED, Mysterous,PURPLE, Brilliant BLUE en tot slot Rainbow Glow. Op het winterplein is een schaatsbaan ingericht, een grimeerstand met speciale Glow in the Dark effecten en leuke foto locaties. Genoeg activiteiten dus zowel voor groot als klein. Er staat een zeer mooi evenement voor de deur.

Tickets en Info Link: lightsafari.beeksebergen.nl

TPN bedankt de Beekse bergen voor deze gastvrijheid.