Een prachtige zomer

De opmerkelijke transformatie van Plopsaland De Panne van een ééndagspark naar een meerdagenbestemming, die dit jaar werd ingezet, heeft zijn vruchten afgeworpen. Plopsaland De Panne beleefde een buitengewoon succesvolle zomer, met een groei van 7% t.o.v. 2023. Deze stijging is mede te danken aan het Studio 100 Festival, dat nog loopt tot en met het einde van de krokusvakantie in 2025. Het vernieuwende Studio 100 Festival on Wheels was eveneens een schot in de roos tijdens de zomervakantie.

Plopsaqua De Panne profiteerde mee van het succesvolle seizoen in het Plopsaland Resort, wat resulteerde in een geslaagde zomerperiode voor het waterpark met stabiele bezoekerscijfers.

Ook het Plopsaland Theater Hotel, het viersterren superior hotel van het Plopsaland Resort, boekte indrukwekkende resultaten met een groei van 34% i.v.m. 2023. In augustus werd een recordbezettingsgraad van maar liefst 94% bereikt.

De nieuwe shows, in het recent hernoemde Studio 100 Theater De Panne, trokken eveneens veel publiek. De exclusieve sprookjesmusical Sneeuwwitje verwelkomde maar liefst 45.400 bezoekers. De gloednieuwe ZomerRevue van Gert & James trok meer dan 17.000 toeschouwers. Dankzij een aanzienlijke investering in LED-schermen biedt het Studio 100 Theater De Panne nu een totaalbeleving voor zowel eigen producties als bezoekende shows. Dit stelt het Plopsaland Resort in staat om het theater meer dan ooit in te zetten voor grootschalige spektakels.

Ook het gloednieuwe Plopsaland Village, een complex van 55 luxe villa’s naast Plopsaland De Panne, is met succes van start gegaan. De accommodatie, gericht op grotere gezinnen van 6 tot 12 personen, opent haar deuren op 21 december 2024 en de eerste signalen wijzen erop dat deze volledig uitverkocht zal zijn tijdens de kerstperiode.

Meer dan ooit zal het Plopsaland Resort inzetten op een magische beleving voor haar bezoekers. Of het nu gaat om een luxe hotelverblijf of een leuke campingervaring, iedereen kan genieten van de magie van het Plopsaland Resort.

Plopsa Coo Ardennes: mooie resultaten ondanks het wispelturige weer

Naast het Plopsaland Resort kende ook Plopsa Coo Ardennes een uitstekende zomer. Dankzij het verbeterde weer tegen het einde van juli kon het park een aanzienlijke groei noteren. Met een stijging van 12% in bezoekersaantallen ten opzichte van 2023, heeft Plopsa Coo Ardennes zich wederom bewezen als een populaire bestemming voor gezinnen en vriendengroepen.

Verwachtingen voor het najaar

CEO Carl Lenaerts, die zijn eerste zomerperiode bij Plopsa afrondt, blikt met tevredenheid terug: “We hebben deze zomer een aanzienlijke toename in bezoekersaantallen gezien in onze outdoorparken, en ook onze verblijfsaccommodaties presteerden bijzonder goed. Deze positieve cijfers geven ons volop energie voor het najaar. Met Halloween en winter op de agenda, kijken we ernaar uit om onze bezoekers opnieuw te verwelkomen en te verrassen.”

Bron/fotocredit: plopsa