DinoAdventures

De succesvolle DinoAdventures vinden dit jaar voor het eerst plaats in de meivakantie in DierenPark Amersfoort. “Metershoge, bewegende dinosaurussen die tot leven komen behoren tot het spectaculaire decor”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Dit voorjaar worden bezoekers in het Dinobos uitgenodigd om een avontuurlijke expeditie te beleven waarbij zij Dinorangers helpen om een dinojong te redden uit de handen van een gemene, gevaarlijke professor.”

Het avontuur begint in een woest landschap, waar bezoekers hindernissen moeten overwinnen en echte Dinorangers ontmoeten. “Survivallend komen zij aan bij de dinobroedplaats, waar de avonturiers zelfs de dino-eieren kunnen bewonderen. Sommige zijn al uitgekomen”, verklapt Hylke. Maar dan blijkt dat één van de dinojongen spoorloos is verdwenen. Het vermiste dinojong is ontvoerd door een kwaadaardige, gestoorde professor. In zijn lab, diep verscholen in het Dinobos, heeft hij een kweekmachine staan waarmee hij dino-eieren laat uitkomen en dinosaurussen nog veel gevaarlijker en groter maakt. Aan de bezoekers de belangrijke taak om het dinojong op te sporen en de gevaarlijke professor te ontmaskeren.

DinoAdventures is al jarenlang een begrip en een populair evenement in het dierenpark. Aangezien de meivakantie over het algemeen drukker wordt bezocht dan de herfstvakantie, vindt het dino-evenement voor het eerst in het voorjaar plaats. Hylke: “In de voorjaarszon is het nog lekkerder om de wildste avonturen te beleven tussen de hoge bomen. Maar let op: de survivalroute is extra uitdagend en uitsluitend geschikt voor echte waaghalzen.” Voor de jongere dinofans is er ook een ‘veilige’ route om het meest spannende deel van het Dinobos te vermijden. Bezoekers van DierenPark Amersfoort kunnen in de meivakantie, van 27 april tot en met 12 mei, gratis meedoen met de DinoAdventures.           

Bron/video/fotocredit: Dierenpark Amersfoort