Aziatische inspiratie voor Halloween 2024 in Pairi Daiza.

Pairi Daiza organiseert van 19 oktober tot 2 november het grootste en meest familievriendelijke Halloweenfeest in België, dagelijks van 10:00 tot 22:00 uur.

Beleef de magie van legendarische wezens, betoverende videoprojecties en unieke optredens in ‘De Beste Zoo van Europa‘.

Pairi Daiza vernieuwt het grootste en meest familievriendelijke Halloweenfeest van het land met knipogen naar Chinese draken, naar Aziatische monsterfilms en naar The Islands of The Rising Sun.

Het 15-daagse feest vormt ook een eerbetoon aan de vijf reuzenpanda’s, met de gehele reuzenpandafamilie, net voor de drie in België geboren pandajongen naar China vertrekken binnen het kader van het conservatieprogramma van hun diersoort.

Op het voorplein van de Boeddhistische tempel kunnen bezoekers een indrukwekkend kunstwerk bewonderen: een monumentale Chinese draak van 11 meter lang en meer dan 3 meter hoog, waarvan de creatie bijna drie maanden handwerk heeft gekost. Na het maken van vele legendarische wezens voor het park, zoals de Centaur, de Medusa en de Bigfoot, bouwde de Henegouwse kunstenaar Dominique Maghue deze nieuwe buitengewone sculptuur.

Tijdens een wandeling vanuit de Chinese Tuin, The Middle Kingdom, zullen bezoekers een 11 meter lange Anaconda naast de Mersus Emergo zien opduiken, op weg naar de nieuwe Islands of The Rising Sun, de negende themawereld die in mei 2024 opende.

In deze Japanse wereld ontdekken bezoekers een Kirin (ook gespeld als Qilin), een majestueus en vredelievend, mythisch wezen uit de Oost-Aziatische folklore, vooral in de Chinese, Japanse en Koreaanse tradities. ​

Videoprojecties: Twee nieuwe watermonsters

Elke avond, na zonsondergang, duiken monsters uit het meer van Pairi Daiza op dankzij videoprojecties (mappings) op een watermuur met een diameter van 50 meter. Twee nieuwe watermonsters brengen dit jaar alweer een nieuwe touch aan deze door de bezoekers geliefde projecties. Spanning en spektakel gegarandeerd.

De videoprojecties op de iconische abdijtoren, op de duiventil van de gerenoveerde abdijhoeve en op het meer werden gemaakt door Grand Les Yeux en het internationaal gereputeerde Drop The Spoon, in 2015 opgericht in Louvain-la-Neuve. De oprichters werden opgeleid en geïnspireerd door het werk en de artistieke visie van Franco Dragone, de visionaire regisseur wiens invloed de live-entertainmentwereld de afgelopen 30 jaar wereldwijd heeft getransformeerd.

Magie, Dans en Muziek

De Beste Dierentuin van Europa viert de overgang van leven naar dood, zonder de bezoekers bang te maken, en toont de verschillende rituelen die daarbij horen.

Er zijn in totaal 23 nieuwigheden ten opzichte van de vorige editie, waaronder 15 nieuwe ambulante performances van reusachtige marionetten tot een traditionele marionetvoorstelling voor de hele famile, vernieuwde bosgeesten en spooky circusacts

In de grote evenementenhal de Dome, die geopend zal zijn tot 21.45 uur, ​ start de animatie met een nieuwe woordenloze goochelshow en muziek variërend van salsa, rock, rumba tot Keltische muziek en een dagelijks Mexicaans Dias de Los Muertos ritueel. Dit geheel zal de bezoekers onderdompelen in een vrolijke spookachtige sfeer.

Pompoenzoektocht, vogelverschrikker- en verkleedwedstrijd.

Bezoekers kunnen via een nieuwe pompoenzoektocht, de vogelverschrikker- en verkleedwedstrijd ook actief deelnemen. Wie verkleed komt zal extra van het evenement genieten. Voor de kinderen is er dagelijks een grime-studio om hun look helemaal op punt te stellen.

Er zijn veel prijzen te winnen, waaronder verblijven in het Resort , Membership Cards, en knuffeldieren!

Vriendelijke, grappige, maar vooral zelfgemaakte vogelverschrikkers van één tot twee meter groot kunnen tussen 14:00 en 18:00 uur van zondag 15 oktober tot en met vrijdag 27 oktober worden afgeleverd bij Mobility Aid, gelegen in de Gallery of the Worlds voor deze traditionele knutselwedstrijd.

De succesvolle verkleedwedstrijd staat open voor alle bezoekers die verkleed naar het park komen en de fotostand bezoeken van 19 oktober tot en met 2 november (tussen 10u en 16u30). In 2023 namen meer dan 1300 families en vriendengroepen deel aan de verkleedwedstrijd.

De Pompoenzoektocht nodigt bezoekers uit om op zoek te gaan naar pompoenen met letters om een woord te vinden. Een extra uitnodiging om met aandacht rond te wandelen doorheen het park in prachtige herfstkleuren. Voor deze nieuwe editie van Halloween zullen de 75 hectaren tuin van Pairi Daiza worden gedecoreerd met deze en andere nieuwe elementen.

Trick or Treat

In de restaurants zullen de menu’s geïnspireerd zijn door het Halloween-thema en herfstsmaken en -gerechten.

Ook de dieren proeven uitreraard mee van Halloween!

Het hele jaar door zorgen de verzorgers van Pairi Daiza ervoor dat de nieuwsgierigheid van de 7.500 dieren wordt bevredigd met verrijkingen. Dit omvat spelletjes, nieuwe geuren, veranderingen van territorium of “voedseljacht” op locaties en in systemen waarvan de complexiteit afhangt van de vaardigheden van de soort.

In elke periode van het jaar wordt dit laatste type verrijking aangepast als een knipoog naar het seizoen. Tijdens Halloween krijgen de dieren die van pompoenen houden, zoals olifanten, nijlpaarden en gorilla’s ze regelmatig als versnapering. Dieren die van eiwitten houden, vinden kleine verrassingen in de pompoenen. Bijvoorbeeld meelwormen voor stokstaartjes of vlees voor de katachtigen.

Bron/fotocredit: Pairi Daiza