Beekse Bergen haalt al 50.000 euro

Dankzij de opbrengst van ruim 11.000 euro op Brew@theZoo, de adoptie van twee van de drie jonge olifantjes en donaties van bezoekers heeft Beekse Bergen dit jaar al ruim 50.000 euro opgehaald voor het Northern Corridors Project in Kenia. Daarmee is het streefbedrag van 60.000 euro in zicht.

Het project zorgt voor een veilige doorgang voor wilde dieren zoals olifanten tussen natuurparken in Kenia. Het leefgebied van wilde olifanten raakt steeds meer versnipperd door de bevolkingsgroei in Afrika. De dieren komen daardoor steeds vaker in de bewoonde wereld met mensdierconflicten als resultaat. De corridors zorgen voor een veilige verbinding tussen natuurgebieden, om dorpen en landbouwgebieden heen. De realisatie van een corridor kost 60.000 euro. Beekse Bergen hoopt dit jaar samen met Stichting Wildlife voldoende geld op te halen om zo’n verbindingsroute te financieren.

Brew@theZoo

Daarom was het Corridorsproject het doel dat dit jaar werd ondersteund tijdens Brew@theZoo. Van alle verkochte tickets werd 1 euro overgemaakt aan dit project. Ook konden bezoekers overgebleven consumptiemuntjes doneren. In totaal is er 11.177 euro opgehaald.

Daarnaast wordt er geld ingezameld met de verkoop van armbandjes en olifantenmest (“bullshit”), een donatiepunt in het park, een online wervingsactie en de adoptie van de drie olifantjes.

Adopties

“Alle dieren in het Safaripark zijn te adopteren”, legt Klaas-Jan Leinenga, bestuurslid namens Beekse Bergen bij Stichting Wildlife uit. “Uiteraard kunnen donateurs de dieren niet mee naar huis nemen, maar afhankelijk van het bedrag, krijgen ze wel regelmatig updates of kunnen ze langs komen op speciaal voor hen georganiseerde dagen of evenementen.”

Twee van de drie olifantenkalfjes zijn inmiddels geadopteerd. Rotsvast Tilburg B.V. en Miko Koffie Nederland hebben zich aan een kalfje verbonden. “Het is mooi om te zien dat deze twee partijen zo betrokken zijn bij ons park, deze diersoort en het Northern Corridors Project”, vertelt Leinenga.

Streefbedrag

Hij is dan ook zeer hoopvol dat het streefbedrag gehaald gaat worden. “Er is nog een olifantje dat geadopteerd kan worden, dus geïnteresseerde partijen kunnen zich nog aanmelden – dat kan een bedrijf zijn, maar bijvoorbeeld ook een familie of vriendengroep. Daarnaast lopen de opbrengsten uit de verkopen in het park en de verschillende donatie-opties ook door. Ik ben ervan overtuigd dat wij na de zomer een corridor in Kenia kunnen helpen realiseren.”

Bron/video/fotocredit: Beekse Bergen